Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/srv/http/vhosts/aur.archlinux.org/public/web/locale//en/LC_MESSAGES/aurweb.mo) is not within the allowed path(s): (/srv/http/vhosts/aur-dev.archlinux.org/:/etc/aurweb/) in /srv/http/vhosts/aur-dev.archlinux.org/public/web/lib/streams.php on line 90
AUR (en) - saga-gis

Notice: Undefined variable: name in /srv/http/vhosts/aur-dev.archlinux.org/public/web/lib/pkgfuncs.inc.php on line 248

Package Details: saga-gis 3.0.0-1

Git Clone URL: https://aur-dev.archlinux.org/saga-gis.git (read-only)
Package Base: saga-gis
Description: A Geographic Information System (GIS) software with immense capabilities for geodata processing and analysis.
Upstream URL: http://www.saga-gis.org
Keywords: GeoSpatial GIS
Licenses: GPL3
Submitter: None
Maintainer: geosam
Last Packager: geosam
Votes: 10
Popularity: 1.192706
First Submitted: 2007-07-16 01:57
Last Updated: 2016-10-28 23:50

Latest Comments

1 2 3 4 5 6 Next › Last »

midraed commented on 2016-12-07 03:30

@kuszi @geosam I have the same problem with GDAL! How do you 'reload' the libraries?

ggranga commented on 2016-11-01 08:35

Please replace line 27 with
source=("http://downloads.sourceforge.net/project/saga-gis/SAGA%20-%203/SAGA%20-%20${pkgver}/saga_${pkgver}.tar.gz")

kikislater commented on 2016-06-28 10:32

Bad link !
Please update

kuszi commented on 2016-06-24 07:56

@geosam Thanks! I've never heard about "reload" and it helped. Build was ok :)
Best regards
Robert

geosam commented on 2016-06-23 21:32

@d7rk and @paneves, should use the version 2 of OpenCV.

geosam commented on 2016-06-23 21:30

@kuszi, like It seems to be a case of updating the gdal library. Please first uninstall SAGA saga with:

> pacman -Rc saga-gis

and then recompile from the AUR package. Run SAGA-GIS and reload the libraries.

kuszi commented on 2016-06-23 19:55

Hello!

I've been using SAGA fora while with no problem on Arch.
Today I've realized that GDAL/OGR is missing...

saga_cmd --version
SAGA Version: 2.2.7
I have gdal/ogr installed, for sure:
GDAL 2.1.0, released 2016/04/25


I wanted to import Geotiff. I've searched for gdal using module search tool but no hit.

BTW: What is this error? Is it critical anyway?
-----------------------------------------------:
1:44:38: Warning: Mismatch between the program and library build versions detected.
The library used 3.0 (wchar_t,compiler with C++ ABI 1009,wx containers,compatible with 2.8),
and your program used 3.0 (wchar_t,compiler with C++ ABI 1010,wx containers,compatible with 2.8).


Compile/build? install is ok (I've dwnloaded the PKGBUILD and used makepkg)

What else to check?

Thanks
Robert


d7rk commented on 2016-06-14 11:41

@geosam : same issue as paneves.

Do you mean we have to remove opencv (3) to install opencv2? They are conflicting.
Cheers,

geosam commented on 2016-05-11 22:43

Thanks @paneves for the report. I updated the latest version of SAGA GIS, please note that the package requires OpenCV2.

paneves commented on 2016-04-06 19:08

Build fails with error:
==> ERROR: A failure occurred in build().
I get lots of warnings like: warning: #warning _FORTIFY_SOURCE requires compiling with optimization (-O) [-Wcpp]

and:

opencv_nnet.cpp: In member function ‘virtual bool COpenCV_NNet::On_Execute()’:
opencv_nnet.cpp:325:2: error: ‘CvANN_MLP_TrainParams’ was not declared in this scope
CvANN_MLP_TrainParams tp_trainParams;
^
opencv_nnet.cpp:326:2: error: ‘CvANN_MLP’ was not declared in this scope
CvANN_MLP model;
^
opencv_nnet.cpp:430:2: error: ‘tp_trainParams’ was not declared in this scope
tp_trainParams = CvANN_MLP_TrainParams();
^
opencv_nnet.cpp:437:33: error: ‘CvANN_MLP_TrainParams’ is not a class or namespace
tp_trainParams.train_method = CvANN_MLP_TrainParams::RPROP;
^
opencv_nnet.cpp:447:33: error: ‘CvANN_MLP_TrainParams’ is not a class or namespace
tp_trainParams.train_method = CvANN_MLP_TrainParams::BACKPROP;
^
opencv_nnet.cpp:456:3: error: ‘model’ was not declared in this scope
model.create(mat_neuralLayers);
^
opencv_nnet.cpp:460:3: error: ‘model’ was not declared in this scope
model.create(mat_neuralLayers, CvANN_MLP::GAUSSIAN, d_alpha, d_beta);
^
opencv_nnet.cpp:460:34: error: ‘CvANN_MLP’ is not a class or namespace
model.create(mat_neuralLayers, CvANN_MLP::GAUSSIAN, d_alpha, d_beta);
^
opencv_nnet.cpp:471:2: error: ‘model’ was not declared in this scope
model.train(mat_data[0], mat_data[1], NULL, NULL, tp_trainParams);

Not sure what to do...