Notice: Undefined variable: name in /srv/http/vhosts/aur-dev.archlinux.org/public/web/lib/pkgfuncs.inc.php on line 248

Package Details: genymotion 2.8.1-3

Git Clone URL: https://aur-dev.archlinux.org/genymotion.git (read-only)
Package Base: genymotion
Description: Complete set of tools that provides a virtual environment for Android.
Upstream URL: http://www.genymotion.com/
Licenses: custom
Submitter: katta
Maintainer: None (syncrtl64)
Last Packager: danyf90
Votes: 262
Popularity: 8.686805
First Submitted: 2013-08-02 09:18
Last Updated: 2016-12-18 12:19

Latest Comments

« First ‹ Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Next › Last »

maeyan commented on 2016-08-03 00:03

Is anyone else getting this error when downloading virtual devices? To replicate:

1. Open genymotion
2. Click add
3. Select any device -> next -> next
4. Downloading starts. When it gets to ~3-5%, the application crashes

The console output reads:

Segmentation fault (core dumped)

The stack trace in the core dump is as follows:

$ coredumpctl gdb 2105

PID: 2105 (genymotion)
UID: 1000 (maeyan)
GID: 1000 (maeyan)
Signal: 11 (SEGV)
Timestamp: Wed 2016-08-03 08:45:27 ACST (2min 48s ago)
Command Line: genymotion
Executable: /opt/genymotion/genymotion
Control Group: /user.slice/user-1000.slice/user@1000.service/gnome-terminal-server.service
Unit: user@1000.service
User Unit: user@1000.service
Slice: user-1000.slice
Owner UID: 1000 (maeyan)
Boot ID: 61a9d5efb22a453eb23e450ddb8614f4
Machine ID: e4aeb33d947a494b929ed37d6138eecb
Hostname: slab
Coredump: /var/lib/systemd/coredump/core.genymotion.1000.61a9d5efb22a453eb23e450ddb8614f4.2105.1470179727000000000000.lz4
Message: Process 2105 (genymotion) of user 1000 dumped core.

Stack trace of thread 2105:
#0 0x0000000000035760 n/a (n/a)

GNU gdb (GDB) 7.11.1
Copyright (C) 2016 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html>
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law. Type "show copying"
and "show warranty" for details.
This GDB was configured as "x86_64-pc-linux-gnu".
Type "show configuration" for configuration details.
For bug reporting instructions, please see:
<http://www.gnu.org/software/gdb/bugs/>.
Find the GDB manual and other documentation resources online at:
<http://www.gnu.org/software/gdb/documentation/>.
For help, type "help".
Type "apropos word" to search for commands related to "word"...
Reading symbols from /opt/genymotion/genymotion...(no debugging symbols found)...done.
[New LWP 2105]
[New LWP 2113]
[New LWP 2388]
[New LWP 2106]
[New LWP 2389]
[New LWP 2390]
[New LWP 2107]
[New LWP 2108]
[New LWP 2112]
[New LWP 2391]
[New LWP 2110]
[New LWP 2109]
[New LWP 2393]
[New LWP 2111]
[New LWP 2392]

warning: Could not load shared library symbols for linux-vdso.so.1.
Do you need "set solib-search-path" or "set sysroot"?
[Thread debugging using libthread_db enabled]
Using host libthread_db library "/usr/lib/libthread_db.so.1".
Core was generated by `genymotion'.
Program terminated with signal SIGSEGV, Segmentation fault.
#0 0x0000000000035760 in ?? ()
[Current thread is 1 (Thread 0x7f0203e65740 (LWP 2105))]
(gdb) bt
#0 0x0000000000035760 in ?? ()
#1 0x00007f0203e484aa in call_init.part () from /lib64/ld-linux-x86-64.so.2
#2 0x00007f0203e485bb in _dl_init () from /lib64/ld-linux-x86-64.so.2
#3 0x00007f0203e4cae8 in dl_open_worker () from /lib64/ld-linux-x86-64.so.2
#4 0x00007f0203e48354 in _dl_catch_error () from /lib64/ld-linux-x86-64.so.2
#5 0x00007f0203e4c289 in _dl_open () from /lib64/ld-linux-x86-64.so.2
#6 0x00007f0201b84f09 in ?? () from /usr/lib/libdl.so.2
#7 0x00007f0203e48354 in _dl_catch_error () from /lib64/ld-linux-x86-64.so.2
#8 0x00007f0201b85541 in ?? () from /usr/lib/libdl.so.2
#9 0x00007f0201b84fa2 in dlopen () from /usr/lib/libdl.so.2
#10 0x00007f020308c1b0 in ?? () from /opt/genymotion/libQt5Core.so.5
#11 0x00007f02030857e8 in QLibrary::load() ()
from /opt/genymotion/libQt5Core.so.5
#12 0x00007f0200141e64 in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#13 0x00007f0200049da6 in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#14 0x00007f02000480ee in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#15 0x00007f0200048a6b in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#16 0x00007f01ffba598c in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#17 0x00007f01fff8690e in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#18 0x00007f01fff6a04f in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#19 0x00007f01fff86d29 in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#20 0x00007f020064acfd in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#21 0x00007f0200e0d9b4 in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
---Type <return> to continue, or q <return> to quit---
#22 0x00007f0200e0e3e6 in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#23 0x00007f02010efb64 in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#24 0x00007f02010fb461 in ?? () from /opt/genymotion/libQt5WebKit.so.5
#25 0x00007f01d8b26000 in ?? ()
#26 0x00007f0189afdb08 in ?? ()
#27 0x00007f0189b4c920 in ?? ()
#28 0x00007f01d8253fb0 in ?? ()
#29 0x000000000000001e in ?? ()
#30 0x0000000000000000 in ?? ()


Looks like something when wrong with the bundled Qt5 but I'm unsure as to troubleshoot from here. Any advice appreciated. I've searched around the web and it seems there have been others with the same issue but without resolve.

Perberos commented on 2016-07-25 18:56

removing DRI "3" from xorg config file, fixes the opengles errors. now I can use it yay.

BasT commented on 2016-07-25 17:36

@Perberos: Actually, moving/deleting /opt/genymotion/libdrm.so.2 fixed it for me. Everything seems to work fine now. Thanks! :)

Perberos commented on 2016-07-25 01:29

removing /opt/genymotion/libdrm.so.2 fix the "radeonsi_dri.so: undefined symbol"
but now there are some missing gl symbols when running the player
$ LD_DEBUG=bindings genymotion

[sorry, no english]

longboardtard commented on 2016-07-22 03:31

I can confirm this doesn't have anything to do with mesa-git, as I've already tried the official mesa package too and the problem remains, even the same warning message about the 'Unrecognized OpenGL version'.

When I start the machine directly from virtualbox, I get the following output:

http://i.imgur.com/l3mheJJ.png
http://i.imgur.com/RkPo7Iz.png

Androm commented on 2016-07-21 17:34

Same issue as @BasT and @longboardtard; but I am using mesa and lib32-mesa (not the git version). Also I tried to remove the libraries and use system ones with LD_PRELOAD='[...]' to boot genymotion: same error. I use xf86-video-ati (radeon) driver. I send additionally a ticket to the Genymotion support.

longboardtard commented on 2016-07-21 15:10

I second BasT, I'm having the exact same problem as he is. I also use mesa-git.

BasT commented on 2016-07-19 10:35

Trying to use genymotion for the first time. Starting the program I get:

$ genymotion
Logging activities to file: /home/seb/.Genymobile/genymotion.log
libGL error: unable to load driver: radeonsi_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: radeonsi
libGL error: unable to load driver: radeonsi_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: radeonsi
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast

The program starts, but when I try to load a guest system the program freezes at "Starting virtual device..."

Log doesn't contain any errors. However:

[Genymotion Player] [Warning] Unrecognized OpenGL version


Is this a conflict between the program's and system libraries? I'm using the mesa-git driver.

Edit:

$ LIBGL_DEBUG=verbose genymotion
Logging activities to file: /home/seb/.Genymobile/genymotion.log
libGL: Can't open configuration file /home/seb/.drirc: No such file or directory.
libGL: pci id for fd 17: 1002:683d, driver radeonsi
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/xorg/modules/dri/tls/radeonsi_dri.so
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/xorg/modules/dri/radeonsi_dri.so
libGL: dlopen /usr/lib/xorg/modules/dri/radeonsi_dri.so failed (/usr/lib/xorg/modules/dri/radeonsi_dri.so: undefined symbol: drmFreeDevice)
libGL error: unable to load driver: radeonsi_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: radeonsi
libGL: pci id for fd 17: 1002:683d, driver radeonsi
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/xorg/modules/dri/tls/radeonsi_dri.so
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/xorg/modules/dri/radeonsi_dri.so
libGL: dlopen /usr/lib/xorg/modules/dri/radeonsi_dri.so failed (/usr/lib/xorg/modules/dri/radeonsi_dri.so: undefined symbol: drmFreeDevice)
libGL error: unable to load driver: radeonsi_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: radeonsi
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/xorg/modules/dri/tls/swrast_dri.so
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/xorg/modules/dri/swrast_dri.so
libGL: dlopen /usr/lib/xorg/modules/dri/swrast_dri.so failed (/usr/lib/xorg/modules/dri/swrast_dri.so: undefined symbol: drmFreeDevice)
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast

le_fuzzy commented on 2016-07-18 04:17

Same issue here. I have a few guests and none of them appear to have sound working after updating.

jpike commented on 2016-07-17 20:20

Anyone else finding that audio isn't working in the guest after updating to virtual box 5.1?